Followers

Monday, April 09, 2012

Cabaran 30 Hari Susu Omega ~ Bebas Kolestrol~

Lorat eh..asyik² kolestrol! Takde entry lain ke ko nk buat ni Akafera? Eh..eh..blog aku kan..ikut suka tuan punya blogger lah nk wat entry apa..sape suka baca sila baca..tak suka baca klik tanda 'x' di atas. Terima kasih. :P

Ala apa salahnya wat entry kesedaran kan..kebaikan kita bersama jugak..huhu..Disebabkan aku ada kolestrol..aku pn nk menyeru le korang supaya bersama² aku kita mencegah pembiakan kolestrol ni! Dah mcm kempen plak nk seru² eh..hehehe

Semlm aku g Jaya Jusco (skang dh bertukar dgn panggilan AEON)  saje cuci mata disamping teman member aku cari beg travel..Ada lah satu booth kecik yg promote psl susu Omega ni..dan juga ada pemeriksaan tahap kolestrol dalam darah dgn FREE saje..tapi dgn syarat anda kena beli susu Omega ni lah dulu..Eh..di kira FREE ke tu? Ntah...consider Free je lah kan tp bersyarat :P


Kwn aku check ler tahap kolestrol dlm darah dia..aku dh check aritu...kwn aku tu mmg 'kaki' exercise punya org..every week..3-4 kali ok aerobik..check punya check sekali hambik ko tahap kolestrol dia 5.1 camtu kot..terus dia dh susah hati..hahahhaha.. eh..tak baik gelakkan org..oopss ok! berhenti gelak skang.  Hari tu aku bgtau dia..dia gelakkan aku..ni turn aku gelakkan dia plak ler kan..hah! rasakan...jgn ingat selalu work out ..kolestrol xde eh..

No..no..no..anda silap!

Sebenarnya cara pemakanan jugak mempengaruhi.  Pastu budak promoter tu tanya le kwn aku nk masuk peraduan tak..30 hari minum susu Omega ni..syarat kena minum le susu ni dlm tempoh 30 hari dan lepas 30 hari dia akan call utk check balik tahap kolestrol dalam darah..klau turun..akan dapat hamper! Terus laju je member aku ckp nak join..

Sebelum join  kena jwb dulu lah beberapa soalan.

1) Dlm seminggu bape kali makan kuning telur?
2) Dlm seminggu bape kali exercise?
3) Dlm seminggu bape kali mkn organ dlman ayam?
4)  Ada mkn goreng² tak..
5) Dlm seminggu bape kali mkn seafood?

Tu je soklan dia..so dari soalan ni blh le kita rumuskan..bahawa kena kurangkan pengambilannya..Sbb semua makanan di atas adalah penyumbang kpd penternak kolestrol dlm badan kita. Huhuhu..



Walaupun aku x join peraduan tu..tp tetap le aku minum jugak susu Omega ni satu hari 2x..aku challenge diri sendiri je lah..so tgk lh nt after 30 hari berjayakah aku?? Tunggggggggguuuuu..

Aku BOLEH! :D

Chiow!






No comments:

advert